'Waar zullen we deze keer naar toe?'

Iets te vieren met familie of vrienden? Of een dagje uit met de collega's? Dan heeft Buro Buitenlucht al vanaf 4 personen leuke en bijzondere excursies voor u. We gaan in een kleine groep (maximaal 15 personen, grotere groepen in overleg). Om u een idee te geven staan hieronder enkele tochten beschreven.
De excursies duren ongeveer twee uur.

Langs oude steenovens

Deze prachtige wandeling door de Ooijpolder staat vooral in het teken van de baksteenfabricage. De oude tichelgaten zijn nu een paradijs voor vele water- en moerasvogels. De wandeling voert langs oude, overwoekerde steenovens. Deze ruïnes zijn een schuilplaats voor vele kleine zoogdieren, zoals vleermuizen en marterachtigen.
We beginnen en eindigen deze tocht in het sfeervolle hotel-huiskamercafé Oortjeshekken. Deze wandeling is ook zeer geschikt voor de lange zomeravonden.

Op zoek naar de bever (inclusief bezoek aan de Millinger Theetuin)

Op deze tocht door de Millingerwaard komen we alles te weten over dit stukje nieuwe natuur. We wandelen over smalle paadjes door een dicht wilgenbos, waar kleine vogels zich laten horen. Wandelend over het enige levende rivierduin van ons land stuiten we op een ware bloemenzee.
Wilde paarden en runderen houden de vegetatie kort. De afgeknaagde bomen zijn het werk van de bevers die hier open plekken in het bos maken.
Plantenliefhebbers komen hier aan hun trekken, zeker als we ineens voor de ingang van de prachtige theetuin staan. We brengen een bezoek aan de vaste plantentuin en rusten even uit met een kop koffie of thee.

De wandeling gaat over ongelijke paden en het kan vaak erg modderig zijn.
Stevig schoeisel of laarzen zijn aan te bevelen. Vergeet ook de verrekijker niet.

Fietsen over dijken en donken

Net over de grens bij Millingen ligt het beschermde gebied de Duffelt. In dit oude boeren/cultuurlandschap gaat het leven rustig z'n gang. Niemand lijkt hier haast te hebben. We fietsen over zeer oude dijkjes en door stille gehuchtjes. Hoog staan de statige boerderijen op terpen.
De vele roofvogels zijn hier op zoek naar muizen en hier en daar zit een steenuiltje in een oude boomgaard. In de houtwal zingen de nachtegaal en de geelgors, en hier jaagt het hermelijntje nog. Er kan voor een heerlijke boerenlunch of koffie gezorgd worden in een authentieke boerderij. Fietshuur kan ook geregeld worden.